Ouderavond 2021

Beste ouders, beste leden

2020-2021 is een echte achtbaan op het vlak van activiteiten, evenementen en fuiven. Ook onze scouts ziet hier spijtig genoeg van af… De ouderavond, gepaard met onze kaas- en wijnavond, is een evenement dat we jaarlijks organiseren rond het einde van februari. De kinderen bereiden een hele dag toneeltjes en filmpjes voor die ze dan tijdens het kaas- en wijnfestijn opvoeren voor hun ouders. Een zeer uniek en traditioneel element van onze scouts!
Dit jaar gaan we er een draai aan moeten geven. Door de COVID-19 pandemie konden we dit jaar dit evenement niet organiseren. Gelukkig kunnen de kinderen wel nog altijd iets maken dat hun familie dan later kan bekijken! Dit jaar gaat onze ouderavond dus online bekeken kunnen worden!
De leden hebben de handen uit de mouwen gestoken om ook dit jaar weer een meesterwerk te creëren dat door de leiding gedigitaliseerd wordt. Zaterdag 27 februari zal je 1 voor 1 de verschillende pareltjes kunnen aanschouwen op onze website! 

Scoutieve groeten!
De leiding

Google docs

We willen vragen om zeker tegen vrijdagavond het Google document met de aanwezigheden in te vullen. Zo kunnen wij op tijd de groepen voor zondag organiseren om alles veilig te laten verlopen.

Hier vindt u de link: https://ap.lc/3r1JM

Alvast bedankt!

Nieuwe corona maatregelen

Beste ouders en leden

Na een aantal troebele weken van leiding puzzelen en online vergaderingen organiseren, gaat de scouts terug naar een “normalere” staat. Hieronder vind je wat dit inhoudt!
Nieuwe maatregelen:

Activiteiten gaan terug door voor elke tak. Jong-givers en givers kunnen zich dus ook weer komen uitleven elke week! Voor kapoenen en wouters gaan we ook verder.
Bij jong-givers en givers is mondmasker voor iedereen verplicht. Graag vragen we om een masker mee te nemen van thuis en dit meteen op te zetten bij het betreden van het terrein. Ook zullen zij enkel buiten activiteit hebben.
Wouters en kapoenen hoeven geen masker op te hebben en mogen nu ook terug binnen activiteit krijgen, maar er wordt gestreefd om zo veel mogelijk buiten leiding te geven.
Met de nieuwe maatregelen, komt er ook een regel bij die zegt dat er maximum 10 leden per tak aanwezig mogen zijn. Om dit onderling goed te communiceren werken we met een google docs bestand (link onderaan in dit bericht), waar je kan aanduiden wanneer je aanwezig zal zijn. Als er meer dan 10 leden al op de lijst staan, is dit geen probleem! Zolang we dit op voorhand weten, kunnen we kijken om nieuwe bubbels aan te maken en iedereen scouts te kunnen aanbieden! Graag zouden we tegen elke vrijdagavond willen weten wie er die zondag aanwezig zal zijn. 

Activiteiten zullen nu ook terug aangekondigd worden via de lelie. Deze vind je in de loop van de week terug op de website – takken.

Ledenweekend:
Het ledenweekend dat gepland stond op 19-20-21 maart lassen we af. Deze datum is te onzeker, waardoor we het weekend liever later laten plaatsvinden om de kans om het effectief te laten doorgaan met zo veel mogelijk leden te verhogen. De nieuwe datum van het ledenweekend zal 16-17-18 april worden. We hebben dit speciaal in de schoolvakantie geplaatst, omdat we merken dat de maatregelen dan vaak iets soepeler zijn. Hopelijk kunnen we met de volle groep weer een tof weekend organiseren!
Ook zullen we dit jaar onze zeer bekende en gegeerde ouderavond moeten afzeggen. De leiding werkt momenteel aan een online alternatief, dus houd zeker onze Facebook, Instagram en website in de gaten!

Een hoop uitleg, maar duidelijke en open communicatie is in deze tijden zeer belangrijk om alles goed te laten verlopen. Aarzel daarom ook zeker niet om iemand van de leiding of groepsleiding te contacteren met vragen!

Hieronder nog een aantal links!

Google docs, wekelijkse aanwezigheden: https://ap.lc/3r1JM
Facebookpagina, last minute info:https://www.facebook.com/scoutsengidsensombeke
Instagrampagina, toffe foto’s en initiatieven:https://www.instagram.com/scouts_sombeke/

Scoutieve groeten,
De leiding

Geen scouts op 27/12

We willen geen kapoentjes of wouters zien wegvliegen door de stevige wind, dus daarom zal er geen scouts gegeven worden vandaag.

Volgende week zijn we er weer!
We wensen jullie fijne oudejaarsfeesten en een gelukkig nieuwjaar!

Feestelijke linker,
De leiding

Scouts is back! (-12)

Beste ouders, beste leden

Zoals sommigen al hebben vernomen, mag de scouts in Waasmunster terug georganiseerd worden voor -12 jarigen. Van 13 december tot en met 10 januari zullen er opnieuw activiteiten plaatsvinden, elke zondag van 14u tot 17u. Deze vergaderingen kunnen spijtig genoeg enkel voor kapoenen en wouters georganiseerd worden, maar de online vergaderingen voor jong-givers en givers gaan natuurlijk gewoon door!

Omdat het virus nog niet overwonnen is, doen we dit natuurlijk met de nodige voorzorgsmaatregelen! Deze kan je hieronder doornemen.
1. Leiding respecteert social distancing en dragen ten alle tijden een mondmasker
2. Hygiëne is zeer belangrijk. De handen worden daarom voldoende gereinigd.
3. De activiteiten zullen hoofdzakelijk buiten georganiseerd worden. Kleed jullie hiervoor!
4. Ouders respecteren ook de social distancing en dragen een mondmasker als ze wachten aan de poort.
5. Kapoenen worden verwacht aan de nieuwe poort (kant van de lokalen), de wouters aan de oude poort (kant van de koer).

Lelies’s zullen in deze tijd niet gemaakt worden. Daarom vragen we jullie om de facebook en website goed in de gaten te houden!

Als je de scouts-ervaring echt te hard mist, kan je ook altijd eens een kijkje nemen op onze instagrampagina (@scoutssombeke), waar je elke week een diepere inkijk krijgt in het leven van een scoutsleider/scoutsleidster!

Houd jullie sterk en tot snel!
Scoutieve groeten,
De leiding

Corona-update

Beste ouders en leden

Scouts Sombeke blijft sterk gaan! Onze activiteiten gaan door volgens de normale planning. We vragen jullie wel nog om rekening te houden met volgende regels:
1. 12+ brengt mondmasker mee naar de scouts.
2. Jong-givers en givers spreken af op de oude koer, kapoenen en wouters op de nieuwe koer.
3. Ouders dragen mondmasker en vermijden samenscholing (1,5m afstand houden waar mogelijk)
4. Als je ziek bent, vragen we je om een namiddagje thuis te blijven.

Laten we het jaarthema goed volgen! Scouting: ‘T zal wel zijn!
Tot zondag!
De leiding

Klaproos

Graag lichten we de Klaproos uit. In dit digitale boekje kunnen ouders lezen wat wij doen op de scouts, zodat iedereen op de hoogte blijft van onze werking. Belangrijke zaken zoals inschrijvingen en data om te noteren staan hierin. Zeker de moeite om eens te lezen!

Hoe vind ik het activiteitenboekje?

In scouts Sombeke werken we met een activiteitenboekje dat we de Lelie noemen. Hier kan je alle activiteiten in vinden voor de komende maanden.

Om bij de Lelie terecht te komen ga je in het hoofdmenu naar “Takken”. Per tak kan je op het bijpassende icoontje klikken waardoor je op een nieuwe pagina terechtkomt. Hier zal je onder “Activiteiten” de Lelie vinden.

Voor verdere vragen kan u altijd terecht bij info@scoutssombeke.be

Scoutieve groeten!

Startdag 2020

Zondag 13 september vindt de startdag van Scouts Sombeke plaats op de Dries van Sombeke! Alle kindjes welkom vanaf 6j. We starten om 11u en om 17u vertrekken we weer huiswaarts. Breng zeker je lunchpakket mee!


COVID-19 update:


* Dit jaar organiseren we geen receptie. Er zal wel nog altijd de mogelijkheid zijn om kledij aan te kopen en info te krijgen over de scouts, de bouw van de nieuwe lokalen en de VZW!
* Om samenscholing te vermijden, vragen we aan de ouders om zo min mogelijk in contact te komen met andere leden/leiding en het terrein zo snel mogelijk te verlaten. Bij het ophalen om 17u, vragen we ook om samenscholing te vermijden door afstand te houden.
* We vragen aan de ouders om een masker te dragen op het terrein en voor kinderen +12 jaar om een masker mee te nemen.

Tot dan?!

Trooper en Foodbag

Zin om Scouts Sombeke te steunen en lekker te eten? Bestel jij vaak dingen online? Vanaf nu kan je Scouts Sombeke daarmee steunen!

Vanaf vandaag kunnen jullie een kleine bijdrage aan de scoutskas doen door via Trooper jullie online aankopen te doen. Het is heel simpel. Je surft naar www.trooper.be/scoutssombeke en zoekt via de zoekbalk naar de website waar je je online aankoop wilt doen. Je geeft je naam en mailadres in en dan kan je verder je aankoop doen zoals je ze normaal zou doen. Je steunt hier niet alleen onze scouts mee maar je krijgt er zelf nog eens korting bovenop! Massaal bestellen dus!

Via www.foodbag.be kan je een foodbag bestellen. Zelf krijg je een symbolische korting van €1 én de scoutskas wordt gespijsd met €10. Verdere info in de flyer ⬇️
Unieke code: ScoutsSombeke

Bedankt voor de steun!

Let op! De actie van foodbag loopt tot en met 21/05. Op Trooper staat geen einddatum.

foto van Scouts Sombeke.