Nieuwe corona maatregelen

Beste ouders en leden

Na een aantal troebele weken van leiding puzzelen en online vergaderingen organiseren, gaat de scouts terug naar een “normalere” staat. Hieronder vind je wat dit inhoudt!
Nieuwe maatregelen:

Activiteiten gaan terug door voor elke tak. Jong-givers en givers kunnen zich dus ook weer komen uitleven elke week! Voor kapoenen en wouters gaan we ook verder.
Bij jong-givers en givers is mondmasker voor iedereen verplicht. Graag vragen we om een masker mee te nemen van thuis en dit meteen op te zetten bij het betreden van het terrein. Ook zullen zij enkel buiten activiteit hebben.
Wouters en kapoenen hoeven geen masker op te hebben en mogen nu ook terug binnen activiteit krijgen, maar er wordt gestreefd om zo veel mogelijk buiten leiding te geven.
Met de nieuwe maatregelen, komt er ook een regel bij die zegt dat er maximum 10 leden per tak aanwezig mogen zijn. Om dit onderling goed te communiceren werken we met een google docs bestand (link onderaan in dit bericht), waar je kan aanduiden wanneer je aanwezig zal zijn. Als er meer dan 10 leden al op de lijst staan, is dit geen probleem! Zolang we dit op voorhand weten, kunnen we kijken om nieuwe bubbels aan te maken en iedereen scouts te kunnen aanbieden! Graag zouden we tegen elke vrijdagavond willen weten wie er die zondag aanwezig zal zijn. 

Activiteiten zullen nu ook terug aangekondigd worden via de lelie. Deze vind je in de loop van de week terug op de website – takken.

Ledenweekend:
Het ledenweekend dat gepland stond op 19-20-21 maart lassen we af. Deze datum is te onzeker, waardoor we het weekend liever later laten plaatsvinden om de kans om het effectief te laten doorgaan met zo veel mogelijk leden te verhogen. De nieuwe datum van het ledenweekend zal 16-17-18 april worden. We hebben dit speciaal in de schoolvakantie geplaatst, omdat we merken dat de maatregelen dan vaak iets soepeler zijn. Hopelijk kunnen we met de volle groep weer een tof weekend organiseren!
Ook zullen we dit jaar onze zeer bekende en gegeerde ouderavond moeten afzeggen. De leiding werkt momenteel aan een online alternatief, dus houd zeker onze Facebook, Instagram en website in de gaten!

Een hoop uitleg, maar duidelijke en open communicatie is in deze tijden zeer belangrijk om alles goed te laten verlopen. Aarzel daarom ook zeker niet om iemand van de leiding of groepsleiding te contacteren met vragen!

Hieronder nog een aantal links!

Google docs, wekelijkse aanwezigheden: https://ap.lc/3r1JM
Facebookpagina, last minute info:https://www.facebook.com/scoutsengidsensombeke
Instagrampagina, toffe foto’s en initiatieven:https://www.instagram.com/scouts_sombeke/

Scoutieve groeten,
De leiding